Chicken Parmesan recipe

Chicken Parmesan recipe

RECIPE

Ingredients :

  • 2 c. panko bread crumbs
  • 1/2 tsp. garlic powder
  • 1/4 c. freshly grated Parmesan
  • 1 large egg, beaten with 1 tbsp. water
  • 2 c. all-purpose flour
  • 1 1/2 lb. boneless skinless chicken cutlets
  • Salt
  • Freshly ground black pepper
  • Vegetable oil, for frying
  • 2 c. marinara
  • 1 c. shredded mozzarella
  • 3 tbsp. chopped fresh basil

 

1- Preheat oven to 400º. Prepare breading station with 3 large mixing bowls: 1 bowl with panko, garlic powder, and Parmesan mixed with a fork; another with the egg mixture; and the third bowl with flour. Season chicken with salt and pepper, then coat each piece of chicken in flour and shake off excess. Dip chicken into egg mixture and then into bread crumb mixture; repeat steps for remaining chicken and set aside on a plate.

2- In a deep cast-iron skillet over medium-high heat, add 1" oil. When pan is hot but not smoking, add chicken. Cook about until golden brown, 5 to 7 minutes, then transfer to a paper towel-lined plate to drain.

3- Meanwhile, in a large skillet over medium heat, warm marinara. Turn off heat and place chicken in sauce. Top with mozzarella and bake until cheese is melted, 5 to 7 minutes. Top with basil and serve immediately.

 

Bonne Appétit !

 

Ingrédients (French) :

  • 2 c. miettes de pain panko
  • 1/2 c. poudre d'ail
  • 1/4 c. Parmesan fraîchement râpé
  • 1 gros oeuf, battu avec 1 cuillère à soupe. eau
  • 2 c. farine tout usage
  • 1 1/2 lb de côtelettes de poulet désossées et sans peau
  • sel 
  • Poivre noir fraichement moulu
  • Huile végétale, pour la friture
  • 2 c. marinara
  • 1 c. mozzarella râpée
  • 3 cuillères à soupe basilic frais haché

 

1- Préchauffer le four à 400º. Préparer la chapelure avec 3 grands bols à mélanger: 1 bol avec du panko, de la poudre d'ail et du parmesan mélangé avec une fourchette; un autre avec le mélange d'œufs; et le troisième bol avec de la farine. Assaisonner le poulet de sel et de poivre, puis enrober chaque morceau de poulet de farine et secouer l'excédent. Tremper le poulet dans le mélange d'œufs, puis dans le mélange de chapelure; Répétez les étapes pour le reste du poulet et mettre de côté sur une assiette.

2- Dans une poêle profonde en fonte à feu moyen-vif, ajouter 1 "d'huile Lorsque la poêle est chaude mais ne pas fumer, ajouter le poulet Cuire environ 5 à 7 minutes jusqu'à ce qu'il soit doré, puis transférer dans une assiette à papier essuie-tout. drainer.

3- Entre-temps, dans une grande poêle à feu moyen, chauffer le marinara. Éteindre le feu et mettre le poulet en sauce. Garnir de mozzarella et cuire jusqu'à ce que le fromage soit fondu, de 5 à 7 minutes. Garnir de basilic et servir immédiatement.

Bonne Appétit !

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