Hashbrown Casserole recipe

Hashbrown Casserole recipe

RECIPE

  • 1  package (30 ounces) frozen hash brown potatoes, thawed
  • 10 tablespoons melted butter,​ divided
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon ground black pepper
  • 8 ounces sour cream
  • 1 can (10 3/4 ounces) condensed cream of celery soup
  • 1 can (10 3/4 ounces) condensed cream of chicken soup
  • 1/2 cup finely chopped green onion
  • 8 ounces shredded Cheddar cheese, divided
  • 1 cup soft fresh bread crumbs

 

1- Grease a 2- to 2 1/2-quart baking dish. Heat oven to 350 F.

2- In a large bowl, combine the thawed potatoes, 8 tablespoons of the melted butter, salt, pepper, sour cream, the cream of celery and cream of chicken soups, onion, and 1 1/2 cups of the shredded cheese.

3- Spread the mixture in the prepared baking dish.

4- In a small bowl, combine the bread crumbs with the remaining 2 tablespoons of melted butter until well blended.

5- Sprinkle the remaining cheese over the casserole, then top with the buttered breadcrumbs.

6- Bake for 25 to 35 minutes, until hot and lightly browned.

 

Bonne Appétit !

 

Ingrédients (French) :

  • 1 paquet (30 onces) de pommes de terre rissolées et hachées, décongelées
  • 10 cuillères à soupe de beurre fondu,  divisé
  • 1/2 cuillère à café de sel
  • 1/2 cuillère à café de poivre noir moulu
  • 8 onces de crème sure
  • 1 boîte (10 3/4 oz) de crème de céleri condensée
  • 1 boîte (10 3/4 oz) de soupe de crème de poulet condensée
  • 1/2 tasse d'oignon vert finement haché
  • 8 onces de fromage cheddar râpé, divisé
  • 1 tasse  de chapelure douce et fraîche

 

1-Graisser un plat allant au four de 2 à 2 1/2 pintes. Chauffer le four à 350 F.

2- Dans un grand bol, mélanger les pommes de terre décongelées, 8 cuillères à soupe de beurre fondu, le sel, le poivre, la crème sure, la crème de céleri et la crème de soupe au poulet, l'oignon et 1 1/2 tasse de fromage râpé.

3- Répartir le mélange dans le plat de cuisson préparé.

4- Dans un petit bol, mélanger les miettes de pain avec les 2 cuillères à soupe restantes de beurre fondu jusqu'à homogénéité.

5- Saupoudrer le reste du fromage sur la cocotte, puis recouvrir de la chapelure beurrée.

6- Cuire au four de 25 à 35 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient chauds et légèrement dorés.

Bonne Appétit !

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